Mat & vin till filmkvällen

Planerar du en trevlig dejtkväll med en spännande film? Se då till att även servera god mat och något trevligt att dricka. Med gott vin i glaset och bra snacks kommer filmkvällen garanterat att bli lyckad. Här hittar du de bästa tipsen som sätter guldkant på filmkvällen.

Beställ intressanta viner på nätet

En mysig filmkväll är inte komplett utan ett gott vin. Hos Vinoteket kan du beställa många olika sorters viner och få leverans direkt hem till dörren. Välj mellan rött, vitt, mousserande och rosé. Du kan bland annat beställa Cote de Rhone från Vinoteket om du vill vara på den säkra sidan. Cote de Rhone är ett samlingsnamn för alla viner som odlas i Rhônedalen i sydöstra Frankrike. Det är en så kallad AOC, Appellation d’Origine Contrôlée, där vinerna odlas enligt en rad olika kriterier. Som filmentusiast tycker du säkert att film är konst, men kom ihåg att ett välgjort vin även är konst. Vinerna härifrån är framför allt röda, men även rosé och vita viner förekommer. De flesta vinerna tillverkas av populära druvsorter som Grenache, Syrah och Mourvedre, även kallat GSM- blandning. Cote de Rhone-viner faller de flesta i smaken och passar till många olika maträtter. Det är därför ett mycket bra val om du vill ha ett härligt vin till din filmkväll.

Matcha maten och vinet

När du införskaffat ditt vin är det dags att börja tänka på vad du vill servera till det. Om det är en dejtkväll kanske ni vill äta middag innan ni tittar på filmen. Fördelen med Cote de Rhone-vinerna är att de passar till många olika rätter och kallas ofta för allroundviner. Matcha gärna med svensk husmanskost, en mustig gryta eller smakrik medelhavsmat. Om du vill servera vinet till filmen är det en bra idé att servera en ost- och charkbricka. Det här fylliga rödvinet passar fint ihop med salami och lufttorkad skinka såväl som oliver och liknande.