Film – En videokonst för alla!

Film är något som de flesta uppskattar i alla åldrar och kön. Att se på film, ger oss både spänning och underhållning i många olika genrer. En del filmer har anpassat innehåll för en viss åldersgrupp beroende på innehåll och handling.

Hur ser man på film idag?

Den första officiella filmvisningen ägde rum den 28 juni 1896 på industri- och slöjdmässan i Pilstorp, Malmö. Sedan dess har filmindustrin växt och utvecklats enormt inom teknikens värld. Till en början när de första tv-sändningarna ägde rum 1956, var detta nytt och revolutionerande. Idag har vi uppgraderat biografer, tv-apparater och datorer med teknik som nästan gör det svårt att skilja på verklighet och fantasi. Många spännande filmer går att se via streamingtjänster som till exempel Viaplay eller Netflix. Många barn älskar idag att se på film och barn tycker mycket om fantasifulla och spännande handlingar! Barn tycker om kreativa handlingar i film eller roliga prylar. Barn älskar även spel och ett spel som är mycket populärt är Minecraft. Vill man överraska sitt barn som älskar detta spel, kan man köpa unika minecraft ryggsäckar i många roliga modeller!

Biografer har idag riktigt rejäla surroundsystem med filmer som till och med kan visas i 3D med speciella glasögon. Väljer man att mysa hemma i soffan, kan man titta på film i riktigt moderna tv-apparater. Idag kan man köpa en tv som har välvd skärm och senaste, hissnade tekniken för en optimal skärpa. Om man har svårt att välja modell och funktion, finns det bra tips innan man köper en tv som man bör tänka på. Man kan även se på film både i mobilen eller på sin dator.

Genrer inom filmvärlden

Det finns många olika genrer inom filmvärlden. Det kan vara thriller, action, skräck, drama, romantik, fantasy, science fiction eller till exempel komedi. Ibland kombineras fler av dessa genrer inom en och samma film. Då brukar det ofta kallas för subgenre som till exempel actionkomedi eller dramathriller. Under 2010-2016 gjorde man en studie på populäraste genrer inom biofilm bland biopubliken. Det framkom då, att drama och thriller tillhörde det största intresset av genrer. Film fortsätter att fascinera och låta oss svepas med i en spännande handling bortom vardagen!