Den ultimata filmhelgen

Vi borde alla unna oss riktiga filmhelger lite då och då för att må bra. Det finns egentligen inget bättre än att släppa alla måste och låsa in sig en hel helg och enbart titta på härlig film, oavsett årstid. Men vad krävs egentligen för att få till den där perfekta, ultimata filmhelgen?

Förberedelser inför filmhelgen

Lugn och ro och variation är nyckeln för att få till den perfekta filmhelgen. Det är inte alla av oss som har ett eget biorum men det behöver man verkligen inte ha för att kunna njuta av film!

Starta äventyret på lördagen med att låsa in dig i sovrummet med en god frukost, uppkrupen i sängen med en platta eller dator i knät. Apple har fantastiska produkter för filmtittande, surfa in på mResell och hittade de bästa appleprodukterna till lägre priser.

Se till att variera dig under dagen, byt mellan soffa, säng, köksbord eller varför inte sätta upp ett stativ för din Ipad i badrummet och ta ett skönt bad medan du tittar.

Sätt mobilen på ljudlöst så du inte blir störd i onödan och se till att bunkra upp med mycket mat och vätska. Är det filmhelg så får man passa på att äta allt man tycker om och satsa på lätt och färdig mat så du inte måste ta långa pauser för att laga mat och diska.

Filmer lämpade för lång filmhelg

Smaken är som baken men det finns ändå vissa filmer som är mer populära än andra just när det gäller filmhelger. Ofta kan det vara klokt att titta på filmer som tillhör samma tema.

Om vi börjar med moderna klassiker så hamnar Sagan om ringen trilogin med efterföljande Hobbitfilmer högt på listan. Några som också är populära är Stjärnornas krig filmerna och när vi ändå är inne på äventyr så måste vi givetvis nämna Indiana Jones. Bara här finns timtal av härlig, fartfylld underhållning att njuta av. Om din smak går mer åt spänning eller kanske skräck så kan vi verkligen rekommendera Saw filmerna, unika i sitt slag med sin psykologiska spänning. Gudfadern är en annan klassiker som har både spänning och drama. Föredrar du människoätande zombies så står Resident Evil på tur, där kommer du sitta på helspänn från början till slut.

Ett annat alternativ är att köra tema efter dina favoritskådespelare. Älskar du romantiska komedier så bunkra upp med Meg Ryan, Tom Hanks, Sandra Bullock och Hugh Grants filmer.

Kom ihåg att vila ögonen ibland, drick rikligt med vatten och kanske det viktigaste av allt, njut!