Skapa en företagsfilm och nå kunderna snabbt

Som företagare vill du att din kundgrupp snabbt ska förstå vilken produkt eller tjänst som ni erbjuder. Det kan vara svårt att nå fram i det informationsbrus som vi lever i idag. Om du har en bra produkt eller tjänst kan det vara smart att skapa en animerad företagsfilm som snabbt kommer till kärnan. Du behöver förklara problem och ge lösningar inom ett par sekunder. Då är en välgjord företagsfilm det bästa sättet.

Företagsfilm

En företagsfilm är en infomercial, en reklamfilm som berättar om en produkt eller tjänst. Du vill att din kundgrupp ska förstå vad det är för nånting som du erbjuder. Ibland handlar det om att få kunderna att inse att de har ett behov av din produkt eller tjänst utan att de ens visste om det. Då är det viktigt att du har en reklamfilm som på ett pedagogiskt och smart sätt tydligt förklarar kärnan i er verksamhet. Så att kunderna omgående förstår att det ni erbjuder kan vara relevant för dem. Det är därför som just animerade företagsfilmer är så bra, då man på bara ett par sekunder kan rita upp ett förlopp eller resultat och på så sätt skapa intresse. Anlita Explainer för er företagsfilm som både skapar animerad och vanlig film, utifrån ert behov.

Vikten av pedagogik

En bra reklamfilm är både kreativ och pedagogisk. Kunderna behöver få kunskap om er produkt eller tjänst, och inse att de behöver det som just ditt företag erbjuder. En vanlig reklamfilm baseras primärt på känslor: om du köper ett visst schampo ska du känna dig som personen i reklamfilmen. Tittarna ska få en längtan efter tjockare eller snyggare hår och omedvetet tro att just det schampot ska hjälpa dem. Lite grann som en romantisk komedi som Gifta på låtsas, som också utgår från känslor och längtan. En riktig företagsfilm riktar sig lika mycket till intellektet. Ni har en komplicerad produkt som ni säljer, det kan vara ett IT-system, en app eller en teknisk lösning. Er produkt eller tjänst kan vara en del av ett större system eller så ger den en bra lösning på ett problem som många privatpersoner eller företag har. Då är det viktigt att filmen är pedagogisk. Så att det är lätt att förstå vad ni erbjuder och varför just er produkt eller tjänst kommer kunna lösa problemet så bra.

Animerad eller vanlig film

En animerad film kan börja med ett vitt papper och sedan byggas på så att tittaren enkelt kan se vad det är för problem som ni kan lösa. Animerade filmer är väldigt populära på YouTube, vilket visar varför just animerad film kan vara smart för företagare att använda. Men en företagsfilm kan också spelas in som en vanlig film, om ni tror att det kommer vara det bästa för ert företag. När ni anlitar Explainer får ni hjälp att hitta den bästa lösningen utifrån er kundgrupp och bransch.